Het Vierkant Wieltje VZW

Het Vierkant Wieltje is opgericht door een groep ouders die de toekomst van hun jongvolwassen kinderen met een beperking willen uitbouwen. 

Onze jongeren willen graag deel uitmaken van onze maatschappij en een eigen leven leiden. Helaas is onze samenleving daar niet altijd op ingesteld en dat zorgt regelmatig voor problemen. Zo is de invulling van een zinvolle tijdsbesteding en de mogelijkheid om begeleid-zelfstandig te kunnen wonen niet altijd zo evident.

Nadat ze de school hebben verlaten, kunnen sommigen vrijwilligerswerk doen of naar een atelierwerking in een dagcentrum gaan. Maar daar is niet voor iedereen een plaats. Daarom willen zij in eerste fase zorgen voor de opstart van een dagbesteding waar deze jongeren leuke activiteiten kunnen doen en sociale contacten kunnen onderhouden.

Daarnaast willen deze jongeren het ouderlijke nest verlaten en een eigen plaatsje in de samenleving vinden. Hiervoor zijn ze bezig met de ontwikkeling van een kleinschalig aangepast woonproject dichtbij een wooncentrum met aangepaste begeleiding.