FEESTVARKEN vzw

FEESTVARKEN vzw is een organisatie die is opgericht met 2 duidelijke doelstellingen. De eerste en belangrijkste doelstelling is eenvoudig: kinderen die in armoede leven een fijne verjaardag bezorgen met een leuk verjaardagspakket:

  • Een mooi, nieuw en recent verjaardagscadeau, geen gift uit een overstock. FEESTVARKEN vzw gaat voor niets minder dan het wauw-gevoel bij de kinderen!
  • Een traktatie waarmee ze op ‘hun’ dag de klasgenootjes kunnen verrassen.
  • Benodigdheden om thuis een feestje te kunnen organiseren: slingers, ballonnen, maar ook een zelf te bakken cake en versiering.

Het begrip ‘kinderen in armoede’ is natuurlijk een erg vaag begrip. Daarom kiezen ze er bewust voor om samen te werken met sociale diensten (OCMW’s). Zij beoordelen het best welke kinderen in aanmerking komen.

De tweede doelstelling van FEESTVARKEN vzw is om kinderarmoede in België onder de aandacht te brengen. Hiervoor werken ze educatieve pakketten uit voor scholen. 

Zo zamelen ze langs de ene kant geld in om boxen te kunnen samenstellen en langs de andere kant zetten ze zich in om mensen te sensibiliseren dat (kinder)armoede in België nog altijd bestaat en bestreden moet worden.